Wat doet de ouderraad (OR) van de Dr. M.M. den Hertogschool?
De belangrijkste taak van de OR is het ondersteunen van het team bij de organisatie van alle activiteiten en evenementen voor de kinderen en ouderavonden. Ouders kunnen bij de OR terecht met vragen, opmerkingen en ideeën over het reilen en zeilen op school.
Gemiddeld vergadert de OR één maal per maand, meestal kort voor een activiteit.
De oudercoördinator van school, Martine Lekkerkerk, zal elke vergadering aanwezig zijn.
Deze vergaderingen zijn openbaar en de data staan op de website vermeld.

Commissies
De ouders van de OR nemen deel aan verschillende commissies, samen met teamleden. Deze commissies houden zich  bezig met de organisatie en uitvoering van jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten zoals de sportdag, het sinterklaasfeest, de kerstviering, de paasbrunch. Maar ook bij onderwerpen als de CPC loop is de OR actief. Op deze manier zijn we betrokken bij de kinderen, weten wij precies waar het geld naar toe gaat, maar leren wij ook het team en de school goed kennen.

Ouderbijdrage
Ieder schooljaar wordt aan de ouders/verzorgers een ouderbijdrage per kind gevraagd, waarmee deze activiteiten bekostigd kunnen worden. Voor het schooljaar 2018/2019 is de ouderbijdrage € 45,- per kind per schooljaar. Mocht jouw kind in het bezit zijn van een ooievaarspas laat deze dan scannen op school. Met de vergoeding van de Ooievaarspas wordt voor jouw kind de ouderbijdrage betaald.

Wij zijn altijd blij met ouders die actief mee willen helpen!

Met een sterk bestuur van vaste leden kan de OR werkelijk van betekenis zijn bij het ondersteunen van schoolactiviteiten, maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Uiteraard kunnen we alle hulp gebruiken. Kom eens kijken op een van onze vergaderingen.

Je kunt ons bereiken via de mail op or@hertog.scoh.nl of spreek ons aan op het schoolplein!

Vergaderdata OR 2018-2019
03 september 2018
24 september 2018
05 november 2018
24 november 2018
10 december 2018
18 februari 2019
01 april 2019
20 mei 2019
24 juni 2019

De vergaderingen zijn op een maandagochtend om 08.30 uur en vinden plaats op school.