Plusklas

Een plusklas is een voorziening om meer- en hoogbegaafde leerlingen onderwijs op maat aan te bieden. Eenmaal per week krijgen de kinderen uit groep 4 t/m 8 een uur uitdagende opdrachten en spelletjes aangeboden buiten de klas.

In de plusklas werken we projectmatig aan vragen die uit de leerlingen zelf komen. Met thema`s als landen, uitvindingen, proefjes, programmeren en de ruimte worden belangrijke vaardigheden geoefend. Denk aan creatief denken, doorzettingsvermogen, oplossingsgericht werken, logisch denken, maar ook frustratietolerantie. De plusklaslessen worden gegeven door Jaana Syrja.

Voor de kerstvakantie hadden we in de plusklas het thema ”uitvindingen” en de uitvindingen die de kinderen zelf hebben bedacht zijn inmiddels klaar. De kinderen zullen hun uitvindingen presenteren in de plusklas. De foto’s van de uitvindingen kunt u daarna op onze website zien.

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met proefjes en Engelstalige opdrachten: voor groep 4 en 5 vooral met spelletjes maar ook met rekenen. En groep 7 en 8 hebben deze week voor het eerst Nieuwsbegrip in het Engels, Newswise, gedaan – uitdagend maar leuk!

De kinderen in de plusklas hebben hun officiële uitslagen en de certificaten ontvangen van de Kangoeroe-wedstrijd die in maart werd gehouden. De kinderen hadden zeker hun best gedaan met de moeilijke opdrachten van deze wiskunde wedstrijd en een heleboel plusklassers hadden hun eigen uitslagen ook verbeterd vergeleken met vorig jaar.
De drie winnaars hebben een klein prijsje gekregen en voor alle deelnemers was er een Mirror-cube als een aandenken. De plusklassers mogen zeker trots zijn op hun inzet en de mooie resultaten!

Foto van de winnaars staat in het fotoalbum.

In de maand mei hebben de kinderen van de plusklas een buitenles gehad waar ze allerlei proefjes konden doen met elkaar. Kijk voor foto's in het foto album.