Welkom bij groep 5

BERICHTEN

23 mei 2019 - het Gemeentemuseum
Vanmorgen zijn wij met groep 5 naar het Gemeentemuseum geweest. We zijn met de bus gegaan. Het thema was de wondermachine. De kinderen hebben veel 'wondermachines' gezien en geleerd over het materiaal. Ook hebben de kinderen hun eigen wondermachine ontworpen.

20 mei 2019 - Melkboerderij
Vandaag zijn we met groep 5 naar een melkboerderij geweest in Stompwijk. We hebben heel veel geleerd, gezien en geproefd. We hebben een hele hoop koeien gezien en ze ook eten gegeven en geaaid. We hebben ook kalfjes, schapen, lammetjes en een hond gezien en we hebben het begin gezien van een kalfje die werd geboren.

08 apr 2019 - Buiten werken
Vandaag hebben we heerlijk buiten in het zonnetje ons estefatte werk gemaakt en gelezen. Dit ging erg goed!

06 mrt 2019 - Dierenambulance op bezoek.
Vandaag zijn er twee mensen bij ons in de klas geweest om te vertellen over hun werk bij de dierenambulance. Ze hebben veel foto's laten zien en verteld. Iedereen heeft ook een tijdschrift gekregen en een mooie kleurplaat. Aan het einde mochten we zelfs in de dierenambulance kijken.

05 mrt 2019 - Dierenarts op bezoek.
Gisteren zijn wij begonnen aan het project over de dierenarts. Vandaag kregen wij bezoek van een echte dierenarts. Ze heeft heel veel verteld over haar werk. Ook heeft ze het één en ander meegenomen en laten zien. Verder hadden de kinderen zelf vragen gemaakt en die mochten we aan het eind stellen. Het was erg leuk en leerzaam!

11 feb 2019 - Schaatsclinic
Vanmorgen hebben wij een schaatsclinic gehad in de Uithof. Dit was erg leuk! De kinderen kregen verschillende oefeningen om te doen, zoals op één baan schaatsen, rondjes maken op het ijs en nog meer. Het was een hele gezellige ochtend.

13 dec 2018 - Koekjes bakken
In de klas hebben wij gezellig met elkaar koekjes gebakken. De kinderen hebben zelf in groepjes de suiker en meel afgewogen, vervolgens hebben ze het deeg gekneed. Daarna hebben de kinderen zelf koekjes gemaakt en de volgende dag kreeg iedereen een zakje mee met zijn of haar koekjes erin. Het was erg gezellig en lekker!

05 dec 2018 - Sinterklaas op school
5 december hebben wij Sinterklaas gevierd op school. Sinterklaas kwam in de ochtend met zijn pieten op school aan. In de klas hebben we 'Sint erger je Piet' gespeeld en een Sinterklaasfilm gekeken. Aan het eind van de ochtend kwam Sinterklaas gezellig bij ons in de klas samen met zijn drie pieten. We hebben een hele tijd gezellig met hem gekletst en we hebben allemaal een mooi cadeautje gehad!! Het was een gezellige dag!

09 nov 2018 - Rekencircuit
Vanmorgen hebben de kinderen een rekencircuit gehad met o.a. keersommenbingo, klokkijkkwartet, tafelbladen, klokkijkbladen en nog meer. Dit was erg leuk en leerzaam.

31 okt 2018 - Rekenen
We zijn heerlijk buiten aan de slag gegaan met centimeters en meters.

31 okt 2018 - Juffendag
Voor de herfstvakantie hebben we met elkaar juffendag gevierd. Het was een leuke dag met veel spelletjes, lekkere hapjes en gezelligheid.

31 okt 2018 - Schoolreis 2018
We zijn gezellig met groep 1 tot en met 5 naar Linneaushof geweest. Het was een leuke dag!