Welkom bij groep 2

BERICHTEN

08 nov 2018 - Schoolontbijt
Vandaag begon de dag speciaal, want alle kinderen gingen ontbijten op school. Iedereen had zijn eigen bord, beker en bestek mee en ging in een andere groep eten. Zo zaten we met alle kinderen van de hele school door elkaar en konden we elkaar zo beter leren kennen. Sommige kinderen vonden het in het begin een beetje spannend, maar uiteindelijk kwam iedereen met grote verhalen weer terug in de klas. Het was dus erg gezellig!

01 nov 2018 - Voorstelling
Vanmiddag was er een voorstelling op school. Bij de voorstelling was er een toneelspeelster die allemaal gedichten en korte verhaaltjes vertelde. Ze had hier materialen bij, wat het extra leuk maakte. Zo had ze wolken gevangen in een fles en had ze een theepot waar sneeuw uit kwam. De voorstelling sloot af met een schimmenspel van het boek 'klein mannetje heeft geen huis'. Het was erg leuk!

01 nov 2018 - Een verpleegkundige op bezoek!
Vandaag was een hele speciale dag, want de moeder van Lotte kwam in de klas vertellen over haar beroep. Zij is verpleegkundige in een ziekenhuis en helpt mensen die uit een operatie komen. De moeder van Lotte had allemaal spullen uit het ziekenhuis meegenomen. Zo was er een infuus, waar de kinderen met een spuitje water in konden stoppen. Ook mochten de kinderen hechtingen uit een spons knippen, om zo te zien hoe dat in iemand zijn lichaam werkt. Het was ontzettend interessant! Moeder van Lotte: nogmaals heel erg bedankt voor de leuke les!!!

15 okt 2018 - Kabouterspelletjes
Vandaag hebben wij kabouterspelletjes gespeeld met de klas. We begonnen in de klas door ons als kabouters te verkleden. Vervolgens gingen we in groepjes buiten allerlei kleine opdrachten uitvoeren. We moesten bijvoorbeeld bladeren verzamelen, vuilnis opruimen en kriebeldiertjes zoeken met een vergrootglas. Ook aten we crackers met rozenbotteljam, want dat eten kabouters graag. Na de spelletjes kregen we allemaal een speelgoedkriebeldiertje, die we mee naar huis mochten nemen. Bedankt mama's van Toshani, Helka en Fabrice voor jullie hulp!

15 okt 2018 - Schoolreisje!
Een paar weken geleden is groep 2 met het schoolreisje naar het Linnaeushof geweest. Dit is een hele grote speeltuin met een paar attracties gericht op jonge kinderen. De kinderen vonden het ontzettend leuk en hebben heel veel gespeeld.

11 okt 2018 - Herfstwandeling
Vandaag zijn wij met alle kleuters en peuters naar het bos geweest. In het bos hebben we rondgewandeld en allerlei nootjes, bladeren en takjes verzameld. We zagen ook hier en daar wat paddenstoelen. Na de wandeling konden we heerlijk nog even spelen in de speeltuin. Zie de foto's voor een impressie.

09 okt 2018 - Kinderboekenweek 'vriendjes'
Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar 'vriendjes'. In de klas zijn wij hier veel mee bezig. We lazen bijvoorbeeld een boek over vriendjes maken en erbij horen. Bij dit boek maakten we samen met een vriendje een tekening, zodat we echt moesten samenwerken. Zie de foto's voor een impressie!

02 okt 2018 - Museumbezoek
Vandaag zijn we naar het museum geweest. We reden er met de bus heen en volgden daar een les over poppenhuizen van vroeger. In het museum bekeken we een groot poppenhuis, dat helemaal ingericht was met poppetjes, meubels en spullen. Alles was van vroeger, zoals een koets en een mattenklopper. De kinderen vonden het erg indrukwekkend. Verder werd er een boek voorgelezen over een poppenhuis en mochten de kinderen zelf een kamer inrichten met kleine meubeltjes. Het was weer een hele leuke museumles!

28 sep 2018 - Thema herfst
Toen de kinderen maandag op school kwamen, was er iets geks aan de hand... Er lagen allemaal herfstdieren te slapen in de klas! Eén van de dieren werd wakkergemaakt en vertelde dat een storm hun holletjes had verwoest. De dieren vroegen of zij een tijdje in de klas mochten wonen. Dat vond iedereen natuurlijk prima! De kinderen zijn direct huisjes gaan knutselen en bouwen, zodat ze een plekje hebben om te slapen. Er is ook een herfstbos ingericht en zelfs een herfstwinkeltje gemaakt. In de winkel worden nootjes verkocht, die de dieren vervolgens kunnen eten. De kinderen tellen, wegen en betalen en oefenen zo allerlei onderdelen van (voorbereidend) rekenen.

Deze week hebben de kinderen ook spinnen geknutseld door 16 vierkantjes te vouwen. Dit is nog best moeilijk en gaan we dus ook nog veel oefenen. Vouwen is onder andere belangrijk voor de fijne motoriek, de ooghandcoördinatie en de ruimtelijke orientatie.

Naast het vouwwerkje van een spin, hebben de kinderen ook een versje met gebaren hierover geleerd:

Ik heb een klein spinnetje (hand kriebelen)
Ze is mijn vriendinnetje (hand kriebelen langs je wang)
Ze klimt soms op mijn schouder (hand kriebelen op je schouder)
Of kriebelt aan mijn kin (hand kriebelen aan je kin)
Ze loopt langs mijn arm (kriebelen langs je arm naar beneden)

Ze loopt langs mijn been (kriebelen langs je been naar beneden)
Ze kriebelt aan mijn dikke teen (kriebelen aan je teen)
En is ze moe, dan spint ze vlug (met je ene hand over je andere vuist bewegen)
Een spinnenbedje op mijn rug (beide handen op je rug)

De kinderen vinden het vast leuk om het versje thuis te herhalen!