Groep 1A

Welkom bij groep 1A

BERICHTEN

27 jun 2019 - WATERFEEST
Preview foto Hier de laatste foto's van dit schooljaar en wel hele feestelijke van het waterfeest! Geniet ervan net zoals de kinderen ervan hebben genoten!

27 mei 2019 - INLOOP KLEDING
Preview foto Inloop kleding

 

Afgelopen donderdag hadden we weer een inloopochtend. Met als thema kleding. Er waren veel ouders die hebben mee gewerkt met een werkje voor de kinderen. Al het werk hangt in de klas. 


27 mei 2019 - OPRUIMDAG
Preview foto Opruimdag

 

De leerlingenraad heeft de opruimdag op 16 mei georganiseerd. Ze willen graag dat iedereen samen verantwoordelijk is voor het schoolgebouw, de klassen en het plein. Deze dag hebben we dan ook met zijn allen schoon gemaakt, naast de lessen. De leerlingraad vond dat de kinderen van groep 1a erg hun best hebben gedaan. Ze hebben dan ook een diploma gekregen. Een week erna kwam de leerlingenraad controleren of het nog steeds netjes was. En dat was zo! Dus kreeg groep 1a een groen duimpje. Het groene duimpje en het diploma hangen in onze schone klas. 


15 mei 2019 - KINDERBOERDERIJ
Preview foto Kinderboerderij

 

Op donderdag 9 mei zijn we met de kinderen naar de kinderboerderij geweest. De kinderen hebben geleerd waarom dieren nuttig zijn voor ons. Zo leerden ze bijvoorbeeld dat de koe ons melk geeft. Dat het schaap ons wol geeft om truien van te maken. 

 

De kinderen hebben de boerin goed geholpen door de dieren te borstelen, eten te geven en de wei weer schoon te maken. Ze hebben hard gewerkt. 

 

Bedankt hulpouders!


17 apr 2019 - Paasfeest
Preview foto Woensdag 17 april hebben we met de hele school het Paasfeest gevierd. Eerst gingen we naar de kerk en daarna stond er een heerlijke brunch te wachten! De Paashaas bracht ons nog een mooi gezelschapsspel en had een mand met Paaseitjes bij zich. Het was erg gezellig!

17 apr 2019 - KONINGSSPELEN 2019
Preview foto Koningsspelen 2019

 

Op 12 april vierden we met de hele school de Koningsspelen. Samen met groep 1b hebben we eerst gesmuld van het Koningsontbijt in de groep 1a. 

Nadat we de Koningsspelen hebben geopend op het schoolplein met het liedje de Pasapas, zijn we allerlei spelletjes gaan doen met elkaar. Het was een gezellige en sportieve dag. Met dank aan de hulpouders! 

 


03 apr 2019 - Rekendag 2019
Preview foto Op woensdag 3 april hebben wij meegedaan aan de Nationale Rekendag. Dit jaar was het thema: 'verhoudingen' en in ons geval hield dat in dat we onze knuffels mee naar school mochten nemen en we ze goed hebben vergeleken/ gemeten met elkaar. Vraag was: "Wie heeft de langste en wie de kortste knuffel?" Of "Wie kan een rij knuffels van klein naar groot neerleggen?" We hebben een portret van onze knuffel gemaakt die 'even groot' moest zijn als de echte knuffel en een bedje geknutseld waar onze knuffel precies in moest passen. We hebben hard gewerkt en deze foto's zijn het bewijs...

14 mrt 2019 - PROJECT: BEROEPEN- DE KAPPER
Preview foto Twee weken lang hebben we hard gewerkt aan ons project met het thema: de kapper. We hadden een 'echte' kapsalon in de klas en er is ook een echte kapster bij ons op bezoek gekomen die allerlei spullen bij zit had en vertelde waar het voor diende. We hebben geknutseld, gespeeld, gezongen, gelezen over het onderwerp kapper. Bekijk de foto's om te zien wat er zoal gebeurd is deze afgelopen weken....

12 mrt 2019 - OPEN PODIUM
Preview foto Open podium

 

Voor de voorjaarsvakantie hebben we met de hele school weer een open podium georganiseerd. In het speellokaal lieten verschillende kinderen hun talenten zien. Er zijn kinderen die gezongen hebben, of gedanst. Er waren voetbalkunstjes en breakdance. Groep 1 wilde gezamenlijk een koor vormen. Ze hebben 2 keer een lied voorgedragen. "Heel knap"; vonden ook de presentatoren.  


13 feb 2019 - Nationale voorleesdagen
Preview foto Op maandagochtend 11 februari hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek vanwege de Nationale Voorleesdagen. De juf las het prentenboek 'Een huis voor Harry' voor en liet ons het verhaal uitspelen. Het was een behoorlijke wandeling naar de bibliotheek toe maar we vonden het zeker de moeite waard! Hartelijke dank aan de mama van Savi, de papa van Jazzley en juf Domenique voor de gezellige begeleiding! 

07 feb 2019 - Inloop Eten en Drinken
Preview foto Wat was het weer een volle bak op onze inloopochtend van het thema 'Eten en Drinken'! Altijd fijn om dit samen met ouders en kinderen te doen dus bedankt ouders voor uw komst. Geniet van de foto's!

07 feb 2019 - Keuze middag - borduren
Preview foto Na 5 weken hard werken was dinsdag 5 februari de dag dat ons ( borduur) werk bewonderd kon worden! Voor degenen die er niet bij konden zijn; hier wat foto's van de resultaten...

28 jan 2019 - BEZOEK AAN DE SUPERMARKT
Preview foto Om ons nieuwe thema 'Eten en drinken' in te luiden zijn we met elkaar een echte supermarkt gaan bezoeken. Eerst hebben we een boodschappenlijstje gemaakt, een portemonnaie en een tas moest mee en daar gingen we! We hebben, fruit, groente en brood gekocht en netjes betaald! Het was erg leuk en een hele ervaring om dat een keer samen te doen. Geniet van de foto's...

27 dec 2018 - KERSTDINER
Preview foto Ook dit jaar was het kerstdiner weer een hele belevenis! In het donker naar school met je mooiste kleding aan! We hebben genoten en gesmuld....dank aan alle papa's/ mama's/ oma's die voor ons zo hun best hebben gedaan....

 

Fijne feestdagen gewenst en een gelukkig 2019 voor iedereen!


10 dec 2018 - KERSTBOOM VERSIEREN
Preview foto Kerstboom versieren.

 

Sinterklaas is weg, dus hebben we in de klas de kerstboom neergezet. Vandaag hebben we samen de kerstboom en de klas versierd. We krijgen al echt een kerstsfeer!


10 dec 2018 - PEPERNOTEN EN PIETENGYM
Preview foto Pepernoten en Pietengym.

 

Op 30 november hebben we in de klas pepernoten gebakken. Ze waren heerlijk. De kinderen hebben tijdens het gymen een heus Pietendiploma verdiend omdat ze net zo goed kunnen klimmen, balanceren en mikken als de Pieten! 


10 dec 2018 - INLOOP SINTERKLAAS
Preview foto Inloop Sinterklaas

 

Bij de inloop van Sinterklaas waren er weer veel ouders. Hartstikke fijn! De kinderen konden met het leesplankje dat ze gekregen hadden aan de slag. De afgelopen periode hebben ze steeds Pieten-plaatjes gekregen van Sinterklaas en de Pieten. De kinderen hebben die plaatjes nu op hun leesplankje geplakt. Ze konden plaatjes ruilen met elkaar als ze een bepaald plaatje van hun leesplankje nog niet hadden. Uiteindelijk hebben alle kinderen hun leesplankje vol gekregen! 


05 dec 2018 - 5 DECEMBER
Preview foto Hoera! Eindelijk is het zover....5 december! Sinterklaas heeft een bezoek aan onze klas gebracht en natuurlijk nam hij cadeautjes mee! Geniet van de foto's van deze gezellige ochtend!

02 dec 2018 - O, KOM ER EENS KIJKEN!
Preview foto ja hoor....dinsdagnacht 27 november zijn de rommelpieten weer bij ons langs gekomen om wat lekkers in onze schoen te doen! Een zakje pepernoten en ewen leuk 'spring-poppetje'! Dank u wel Sinterklaasje! En de rommel? Met elkaar waren we zo klaar met opruimen en zag de klas er uit alsof er niets was gebeurd! :) 

21 nov 2018 - WELKOM SINTERKLAAS
Preview foto Eindelijk...Sinterklaas is weer in het land en wij kunnen weer volop spelen, zingen, werken over dit thema. Sinterklaas en zijn Pieten komen op bezoek in de huishoek en in ons speelgoedwinkeltje koopt hij wat extra cadeautjes. Ze moeten natuurlijk wel netjes worden ingepakt en betaald worden!

12 nov 2018 - SCHOOLONTBIJT
Preview foto SCHOOLONTBIJT.

 

Afgelopen donderdag hadden we in de klas het nationale schoolontbijt. Er wordt hiermee aangedacht gevraagd voor een gezond ontbijt voor ieder kind! Dat past helemaal binnen ons thema: "Ziek en gezond". 

Buiten het feit dat de kinderen een lekker en gezond ontbijt hebben gehad, was het ook gewoon erg gezellig om met elkaar te eten. 

 

Kijkt u maar naar de foto's.  

 

 


08 nov 2018 - INLOOPOCHTEND THEMA: ZIEK/ GEZOND
Preview foto Dinsdag 6 november hadden we onze inloopochtend n.a.v. het thema 'Ziek/ Gezond'. Het was weer een volle bak en iedereen deed erg zijn/ haar best. Een dokterskoffertje met inhoud en 'een verkouden kind met zakdoek' waren het resultaat van hard werken.... Leuk dat u er weer bij was en leuk dat juf Nafiesa (I.B. er) óók even bij ons langs kwam!

05 nov 2018 - THEATER OP SCHOOL
Preview foto Klein mannetje heeft geen huis.

 

De voorstelling: "Klein mannetje heeft geen huis" werd uit gevoerd op school door toneelgroep NTjong. 

Verschillende verhalen werden op een bijzonder aantrekkelijke manier voor kleuters uitgebeeld, met geluid, kleur en geur. De kinderen hebben ademloos zitten kijken. Een echte aanrader. 


21 okt 2018 - JUFFEN EN MEESTER DAG - OPEN PODIUM
Preview foto Juffen en meester dag & open podium

 

Op 19 oktober hebben we een drukke maar gezellige dag gehad. Alle juffen en meesters vierden hun verjaardagen. Ook bij ons in de klas was het feest. De meesters en juffen zijn verwend met lieve cadeautjes. En als jarige hebben we ook getrakteerd. De kinderen hebben zelf hun taart mogen versieren. Er is gezongen en gegeten. We hebben veel spelletjes gespeeld, zoals, ballonnendans en het verkleedspel, waarbij we allemaal gekke kleren moesten aantrekken. De kinderen hebben ook gekeken of opgetreden bij het open podium. Kortom, het was een enorm gezellig dag. Kijkt u maar naar de foto's! 


17 okt 2018 - KABOUTERS
Preview foto Op maandagmiddag 15 oktober werden we als kabouters verkleed en hebben we allerlei herfstopdrachtjes gedaan. Bedankt mama van Shaydimar en Rudr voor de fantastische hulp want mede dankzij jullie hadden we een heel fijne middag! Hier wat foto's als bewijs...

16 okt 2018 - Herfstwandeling 12 oktober 2018
Preview foto Herfstwandeling

 

Op 12 oktober zijn we, samen met groep 2 en de peuters naar het bos gegaan. De kinderen hebben ontzettend goed gelopen, want het is een flink eind. Tijdens de herfstwandeling hebben de kinderen gepraat over wat er allemaal te zien is in de herfst in het bos. En ze hebben veel herfstvoorwerpen verzameld, zoals beukennootjes, kastanjes, bolsters, eikels, bladeren en takken. We hebben ervaren dat veel bomen hun bladeren verliezen. Sommige kinderen hebben paddestoelen en eekhoorns gezien! Heel even ging het nog regenen toen we in de speeltuin waren, zodat het toch echt herfst was!


07 okt 2018 - GEMEENTEMUSEUM
Preview foto Op dinsdag 2 oktober zijn we met de bus naar het Gemeentemuseum gebracht waar de kinderen een prachtig oud poppenhuis mochten bewonderen en ook zelf met een hedendaags poppenhuis mochten spelen. Een spannende en leerzame ervaring!

01 okt 2018 - SCHOOLREIS 28 september 2018
Preview foto Schoolreis 2018

 

Afgelopen vrijdag was het zover. Met groep 1 zijn we naar de Linnaeus Hof geweest. Het was een feest! Alle kinderen en de begeleiders hebben genoten. De kinderen hebben met zoveel plezier gespeeld. Ze hebben in een treintje gezeten, ze hebben zelf op het verkeersplein gefietst, ze hebben in de zandbak gespeeld, ze hebben geschommeld, geklommen, gesprongen en nog veel meer. Kortom, het was een heerlijke en gezellig dag!! 

 

 


24 sep 2018 - SCHRIJFDANS met scheerschuim
Preview foto Schrijfdans

In groep 1 zijn de kinderen druk bezig om hun schrijfbewegingen te oefenen. Dat doen ze op muziek en door middel van allerlei verschillende soorten materiaal. Dit keer hebben we gekleurd scheerschuim gebruikt. De kinderen vonden het erg leuk. 


12 sep 2018 - INLOOPOCHTEND THEMA: WELKOM
Preview foto De eerste weken zitten er al weer op en wat komt er veel op de kinderen af want alles is nieuw en spannend! Daarom is het zo fijn wanneer mama, papa of oma samen met jou een werkje kan komen maken tijdens onze inloopochtend. Wat fijn dat het zo'n gezellige, drukke boel was en we hopen u volgende keer weer te kunnen ontvangen. Veel plezier met het bekijken van de foto's... 

 

 


12 sep 2018 - EERSTE WEEK GROEP 1
Preview foto Na een heerlijke zomervakantie zijn we gestart met een lieve, gezellige groep 1. Heerlijk om die kleintjes weer te zien spelen en leren met elkaar. Deze foto's zijn getoond op de informatieavond en misschien leuk om nogmaals te bekijken. We gaan er weer een fijn schooljaar van maken!

 


10 sep 2018 - WELKOM IN GROEP 1
Preview foto Groep 1

 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van groep 1.

We gaan er een heel gezellig, leuk en leerzaam jaar van maken!

 

Belangrijk!

Op woensdag en vrijdag hebben we gymnastiek.

Op woensdag is het fruitdag.

 

Groetjes van juf Marleen en juf Kirsten