Groep 1

Welkom bij groep 1

BERICHTEN

27 dec 2018 - KERSTDINER
Preview foto Ook dit jaar was het kerstdiner weer een hele belevenis! In het donker naar school met je mooiste kleding aan! We hebben genoten en gesmuld....dank aan alle papa's/ mama's/ oma's die voor ons zo hun best hebben gedaan....

 

Fijne feestdagen gewenst en een gelukkig 2019 voor iedereen!


10 dec 2018 - KERSTBOOM VERSIEREN
Preview foto Kerstboom versieren.

 

Sinterklaas is weg, dus hebben we in de klas de kerstboom neergezet. Vandaag hebben we samen de kerstboom en de klas versierd. We krijgen al echt een kerstsfeer!


10 dec 2018 - PEPERNOTEN EN PIETENGYM
Preview foto Pepernoten en Pietengym.

 

Op 30 november hebben we in de klas pepernoten gebakken. Ze waren heerlijk. De kinderen hebben tijdens het gymen een heus Pietendiploma verdiend omdat ze net zo goed kunnen klimmen, balanceren en mikken als de Pieten! 


10 dec 2018 - INLOOP SINTERKLAAS
Preview foto Inloop Sinterklaas

 

Bij de inloop van Sinterklaas waren er weer veel ouders. Hartstikke fijn! De kinderen konden met het leesplankje dat ze gekregen hadden aan de slag. De afgelopen periode hebben ze steeds Pieten-plaatjes gekregen van Sinterklaas en de Pieten. De kinderen hebben die plaatjes nu op hun leesplankje geplakt. Ze konden plaatjes ruilen met elkaar als ze een bepaald plaatje van hun leesplankje nog niet hadden. Uiteindelijk hebben alle kinderen hun leesplankje vol gekregen! 


05 dec 2018 - 5 DECEMBER
Preview foto Hoera! Eindelijk is het zover....5 december! Sinterklaas heeft een bezoek aan onze klas gebracht en natuurlijk nam hij cadeautjes mee! Geniet van de foto's van deze gezellige ochtend!

02 dec 2018 - O, KOM ER EENS KIJKEN!
Preview foto ja hoor....dinsdagnacht 27 november zijn de rommelpieten weer bij ons langs gekomen om wat lekkers in onze schoen te doen! Een zakje pepernoten en ewen leuk 'spring-poppetje'! Dank u wel Sinterklaasje! En de rommel? Met elkaar waren we zo klaar met opruimen en zag de klas er uit alsof er niets was gebeurd! :) 

21 nov 2018 - WELKOM SINTERKLAAS
Preview foto Eindelijk...Sinterklaas is weer in het land en wij kunnen weer volop spelen, zingen, werken over dit thema. Sinterklaas en zijn Pieten komen op bezoek in de huishoek en in ons speelgoedwinkeltje koopt hij wat extra cadeautjes. Ze moeten natuurlijk wel netjes worden ingepakt en betaald worden!

12 nov 2018 - SCHOOLONTBIJT
Preview foto SCHOOLONTBIJT.

 

Afgelopen donderdag hadden we in de klas het nationale schoolontbijt. Er wordt hiermee aangedacht gevraagd voor een gezond ontbijt voor ieder kind! Dat past helemaal binnen ons thema: "Ziek en gezond". 

Buiten het feit dat de kinderen een lekker en gezond ontbijt hebben gehad, was het ook gewoon erg gezellig om met elkaar te eten. 

 

Kijkt u maar naar de foto's.  

 

 


08 nov 2018 - INLOOPOCHTEND THEMA: ZIEK/ GEZOND
Preview foto Dinsdag 6 november hadden we onze inloopochtend n.a.v. het thema 'Ziek/ Gezond'. Het was weer een volle bak en iedereen deed erg zijn/ haar best. Een dokterskoffertje met inhoud en 'een verkouden kind met zakdoek' waren het resultaat van hard werken.... Leuk dat u er weer bij was en leuk dat juf Nafiesa (I.B. er) óók even bij ons langs kwam!

05 nov 2018 - THEATER OP SCHOOL
Preview foto Klein mannetje heeft geen huis.

 

De voorstelling: "Klein mannetje heeft geen huis" werd uit gevoerd op school door toneelgroep NTjong. 

Verschillende verhalen werden op een bijzonder aantrekkelijke manier voor kleuters uitgebeeld, met geluid, kleur en geur. De kinderen hebben ademloos zitten kijken. Een echte aanrader. 


21 okt 2018 - JUFFEN EN MEESTER DAG - OPEN PODIUM
Preview foto Juffen en meester dag & open podium

 

Op 19 oktober hebben we een drukke maar gezellige dag gehad. Alle juffen en meesters vierden hun verjaardagen. Ook bij ons in de klas was het feest. De meesters en juffen zijn verwend met lieve cadeautjes. En als jarige hebben we ook getrakteerd. De kinderen hebben zelf hun taart mogen versieren. Er is gezongen en gegeten. We hebben veel spelletjes gespeeld, zoals, ballonnendans en het verkleedspel, waarbij we allemaal gekke kleren moesten aantrekken. De kinderen hebben ook gekeken of opgetreden bij het open podium. Kortom, het was een enorm gezellig dag. Kijkt u maar naar de foto's! 


17 okt 2018 - KABOUTERS
Preview foto Op maandagmiddag 15 oktober werden we als kabouters verkleed en hebben we allerlei herfstopdrachtjes gedaan. Bedankt mama van Shaydimar en Rudr voor de fantastische hulp want mede dankzij jullie hadden we een heel fijne middag! Hier wat foto's als bewijs...

16 okt 2018 - Herfstwandeling 12 oktober 2018
Preview foto Herfstwandeling

 

Op 12 oktober zijn we, samen met groep 2 en de peuters naar het bos gegaan. De kinderen hebben ontzettend goed gelopen, want het is een flink eind. Tijdens de herfstwandeling hebben de kinderen gepraat over wat er allemaal te zien is in de herfst in het bos. En ze hebben veel herfstvoorwerpen verzameld, zoals beukennootjes, kastanjes, bolsters, eikels, bladeren en takken. We hebben ervaren dat veel bomen hun bladeren verliezen. Sommige kinderen hebben paddestoelen en eekhoorns gezien! Heel even ging het nog regenen toen we in de speeltuin waren, zodat het toch echt herfst was!


07 okt 2018 - GEMEENTEMUSEUM
Preview foto Op dinsdag 2 oktober zijn we met de bus naar het Gemeentemuseum gebracht waar de kinderen een prachtig oud poppenhuis mochten bewonderen en ook zelf met een hedendaags poppenhuis mochten spelen. Een spannende en leerzame ervaring!

01 okt 2018 - SCHOOLREIS 28 september 2018
Preview foto Schoolreis 2018

 

Afgelopen vrijdag was het zover. Met groep 1 zijn we naar de Linnaeus Hof geweest. Het was een feest! Alle kinderen en de begeleiders hebben genoten. De kinderen hebben met zoveel plezier gespeeld. Ze hebben in een treintje gezeten, ze hebben zelf op het verkeersplein gefietst, ze hebben in de zandbak gespeeld, ze hebben geschommeld, geklommen, gesprongen en nog veel meer. Kortom, het was een heerlijke en gezellig dag!! 

 

 


24 sep 2018 - SCHRIJFDANS met scheerschuim
Preview foto Schrijfdans

In groep 1 zijn de kinderen druk bezig om hun schrijfbewegingen te oefenen. Dat doen ze op muziek en door middel van allerlei verschillende soorten materiaal. Dit keer hebben we gekleurd scheerschuim gebruikt. De kinderen vonden het erg leuk. 


12 sep 2018 - INLOOPOCHTEND THEMA: WELKOM
Preview foto De eerste weken zitten er al weer op en wat komt er veel op de kinderen af want alles is nieuw en spannend! Daarom is het zo fijn wanneer mama, papa of oma samen met jou een werkje kan komen maken tijdens onze inloopochtend. Wat fijn dat het zo'n gezellige, drukke boel was en we hopen u volgende keer weer te kunnen ontvangen. Veel plezier met het bekijken van de foto's... 

 

 


12 sep 2018 - EERSTE WEEK GROEP 1
Preview foto Na een heerlijke zomervakantie zijn we gestart met een lieve, gezellige groep 1. Heerlijk om die kleintjes weer te zien spelen en leren met elkaar. Deze foto's zijn getoond op de informatieavond en misschien leuk om nogmaals te bekijken. We gaan er weer een fijn schooljaar van maken!

 


10 sep 2018 - WELKOM IN GROEP 1
Preview foto Groep 1

 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van groep 1.

We gaan er een heel gezellig, leuk en leerzaam jaar van maken!

 

Belangrijk!

Op woensdag en vrijdag hebben we gymnastiek.

Op woensdag is het fruitdag.

 

Groetjes van juf Marleen en juf Kirsten