03 oktober 2018

Kinderboekenweek 2018

Donderdag 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek op het schoolplein. Het thema is ‘Vriendschap’. Vanaf 8.30 uur ontvingen de leerlingen een half hart (van papier) en zij zochten een ander half hart in dezelfde kleur. Zo vonden alle kinderen tijdens deze opening een ‘nieuw vriendje’.

Kinderboekenweek 2018
De Kinderboekenweek duurt, bij ons op school, van donderdag 4 oktober t/m woensdag 17 oktober. In deze weken zullen er diverse activiteiten plaatsvinden binnen het thema en die te maken hebben met boeken.

Zo is er op dinsdag 16 oktober een voorleeswedstrijd voor de groepen 3 t/m 8.

Op woensdagmiddag 17 oktober is de bekende boekenruilmarkt van de Ouderraad. Van vrijdag 5 oktober t/m dinsdag 16 oktober kunnen de kinderen een kinderboek van huis meenemen dat ze niet meer willen lezen. Het maakt niet uit voor welke leeftijd het boek is, als het boek er maar netjes uitziet. In ruil voor dit boek krijgen de kinderen een bonnetje waarmee ze op woensdag 17 oktober tussen 12.00 en 13.30 een ander boek mogen uitzoeken.

Traditiegetrouw krijgen alle klassen een mooi voorleesboek tijdens de Kinderboekenweek.