Nieuws

Dr. M.M. den Hertogschool wordt Kindcentrum Wondersteboven

Dr. M.M. den Hertogschool wordt Kindcentrum Wondersteboven

17 juni 2019 - U heeft de afgelopen periode al veel gehoord over de ontwikkeling van ons kindcentrum. Tijdens ons zomerfeest konden wij eindelijk onze nieuwe naam onthullen:

Kindcentrum Wondersteboven: basisschool, peuterschool en opvang

Wij zijn als team altijd aan het onderzoeken hoe wij ons onderwijs steeds kunnen verbeteren zodat uw zoon of dochter het onderwijs krijgt wat hij of zij nodig heeft voor een zeer brede ontwikkeling en om een goede stap te maken naar het voortgezet onderwijs.

 

De afgelopen twee jaar hebben wij studiedagen gehad, andere scholen bezocht, onderzoeken gelezen en zijn met elkaar in gesprek gegaan over:

  • Wat is onze visie op onderwijs,
  • Wat is goed onderwijs,
  • Is ons onderwijs toekomstbestendig,
  • Welke organisatie hoort hierbij en welke manier van lesgeven.

Tijdens dit traject zijn we begeleid door Kris Verbeeck, zij is een expert in Nederland op het gebied van toekomstgericht onderwijs.

Voor ons is goed onderwijs:

  • Onderwijs die aansluit bij de beleveniswereld van de kinderen,
  • Onderwijs die aansluit bij het niveau van de kinderen,
  • Onderwijs die kinderen actief aanzet tot leren,
  • Onderwijs dat in samenhang wordt aangeboden,
  • Onderwijs dat het welbevinden, autonomie, relatie en competentie van de kinderen laat groeien.

Lees meer ›
Keuzemiddag 21 mei 2019

Keuzemiddag 21 mei 2019

22 mei 2019 - Vanaf dinsdag 21 mei starten we weer met de keuzemiddagen. Vijf keer op de dinsdagmiddag  gaan de kinderen werken aan een zelf gekozen onderwerp.  Leerkrachten en een aantal pedagogisch medewerkers van 2Ridders hebben een onderwerp opgegeven waar zij aan gaan werken met de leerlingen. De leerlingen hebben zich op deze onderwerpen in kunnen schrijven en een keuze 1, 2 en 3 gemaakt. De leerlingen van groep 1 tot en met 3 konden kiezen uit: dans, tekenen, grote spelen buiten, koken, smaaklessen, mijn droomhuis) en zullen gemengd gaan werken.
De leerlingen van groep 4 tot en met 8 konden kiezen uit: handvaardigheid, Vietnam, dieren, escape, muziek, grafisch tekenen en gaan ook gemengd werken. 
De laatste middag, dinsdag 18 juni, zal er een kijkles plaatsvinden en wordt u uitgenodigd om te komen kijken.
Zowel de kinderen als de leerkrachten en pedagogische medewerkers erg enthousiast over dit project op onze school!


Bekijk fotoalbum ›

Vacatures

09 mei 2019 - WIJ ZOEKEN JOU

Fulltime leerkracht UNIT Bovenbouw Dr. M.M. den Hertogschool
                                   &

Fulltime leerkracht groep 1-2 Dr. M.M. den Hertogschool

                                   &

Vakleerkracht bewegingsonderwijs groep 2-8 Dr. M.M. den Hertogschool (0,4210wtf

 

Wil je meer weten, kijk bij 'vacatures' op onze website

Inspectierapport peuterschool

30 maart 2019 - De kwaliteit van de opvang van kinderen in hun eerste levensjaren is van grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Daarom stelt de rijksoverheid kwaliteitseisen aan kindercentra waaronder de peuterschool valt. Elk jaar is er een onaangekondigd onderzoek door de GGD.
Dit onderzoek is uitgevoerd op grond van artikel 1.62 lid 2 van de Wet kinderopvang.

De resutaten van dit onderzoek ziet u in deze link: inspectierapport peuterschool MM den Hertog 

afsluiting Project beroepen

afsluiting Project beroepen

18 maart 2019 - 
Na twee weken hard werken aan ons schoolbrede project BEROEPEN was het op donderdagmiddag 14 maart j.l. tijd voor de ouders en kinderen om al het werk te gaan bewonderen. Door middel van een speurtocht moest er in ieder lokaal goed gekeken en gezocht worden naar het juiste antwoord en in het speellokaal was een 'beroepenbeurs' waar diverse ouders wat over hun beroep konden vertellen. Fijn dat er zoveel ouders hieraan deelnamen; het was een gezellige drukte in school! Iedereen die geholpen heeft dit project tot een succes te maken willen wij hartelijk bedanken! Veel plezier met het bekijken van de foto's...

Bekijk fotoalbum ›
Stakingsdag

Stakingsdag

15 maart 2019 - Vandaag, 15 maart, staken wij. Omdat wij ons met ons hele team zorgen maken over de toekomst van het onderwijs voor uw zoon of dochter. Het zijn sombere tijden voor het onderwijs en daarom zijn wij in het zwart gekleed. Vandaag is er grote manifestatie op het malieveld waar wij naar toe gaan om ook onze stem te laten horen.
stakingsactie

stakingsactie

11 maart 2019 - Ons hele team maakt zich zorgen maken over de toekomst van het onderwijs en daarom staken wij op vrijdag 15 maart. Dit betekent dat de school dicht is en dat wij met elkaar naar het Malieveld gaan om onze stem te laten horen. U als ouder bent ook van harte welkom op het Malieveld. Het gaat namelijk echt over het onderwijs en de toekomst van uw zoon of dochter.

Deze week voorafgaande aan vrijdag de 15e willen wij op school aandacht vragen voor het lerarentekort.

Maandag 11 maart zijn we met de hele school om 11:45 naar buiten gegaan voor een lawaaiprotest. Het was fijn te zien dat er ook ouders aanwezig waren. De kinderen riepen: wij willen leren en er was een applaus voor de leerkrachten voor hun grote inzet voor onze school en uw kinderen.

Dinsdag 12 maart willen we u vragen om uw zoon of dochter in het zwart of andere donkere kleur te kleden. Ook wij als team gaan in het zwart. Dit omdat het echt sombere tijden zijn voor het onderwijs.

In de groepen zal er aandacht aan geschonken worden door middel van het schrijven van briefen naar onze minister president Mark Rutte en naar de minister van onderwijs Arie Slob.

Wij hopen op uw ondersteuning!

Start project Beroepen

Start project Beroepen

05 maart 2019 - Maandag 4 maart was de start van ons schoolbrede project met als thema: beroepen. Alle groepen hebben een beroep uitgekozen waar de kinderen en de leerkrachten twee weken aan gaan werken. Zo ziet u straks werkjes over de brandweer, de politie, een dierenarts, architect, tekenaar (illustrator), een wetenschapper, de kapper en een restaurant. Ook komen er mensen met een bepaald beroep op school om erover te vertellen. Of de kinderen gaan in de wijk op zoek naar bijzondere gebouwen (architect). Donderdagmiddag 14 maart van 15.00 tot 16.30 uur is de afsluiting. Iedereen is van harte welkom om in de hele school te komen kijken naar alles wat de kinderen hebben gemaakt.
Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
Afsluiting keuze middag

Afsluiting keuze middag

06 februari 2019 - Vijf dinsdagmiddagen hebben de kinderen gewerkt aan een zelf gekozen onderwerp tijdens de keuze middagen. Dinsdag 5 februari was er een gezellige afsluiting waarbij de ouders in de hele school konden kijken naar alles wat de kinderen gemaakt hadden.
Voor de ouders die er niet bij konden zijn....., de foto’s staan in het fotoalbum. Zowel de kinderen als de leerkrachten en pedagogisch medewerkers vonden het heel leuk!

 
Bekijk fotoalbum ›

Schoolschaaktoernooi

Schoolschaaktoernooi

31 januari 2019 - Op 19 januari hebben 8 leerlingen van onze school meegedaan aan het Haagse Schaakkampioenschap voor het basisonderwijs. Het was een erg leuke, spannende en leerzame ervaring. We hebben niet gelijk alle bekers mee naar huis genomen maar wel een paar mooie medailles. Leuk dat er zoveel ouders waren om de kinderen te ondersteunen. We gaan op school aan de slag om nog betere schakers te worden zodat we volgend jaar weer mee kunnen doen.
Bekijk fotoalbum ›

Privacy op onze school

17 september 2018 - Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van uw kind.
Meer hierover kunt u lezen in deze folder:

AVG folder

Schoolgids 2018-2019

02 september 2018 - De schoolgids voor het nieuwe schooljaar staat op de website:
schoolgids 2018-2019